Având în vedere situația generată de răspândirea COVID-19 (coronavirus) și măsurile impuse de starea de alertă la nivel național, TRANSPORT PUBLIC S.A. Tulcea în vederea protejării personalului și reducerii riscului de contaminare în mijloacele de transport aduce la cunoștință călătorilor următoarele:

 • Obligativitatea purtării unei măști (medicală/non-medicală) în mijloacele de transport în comun care să acopere atât nasul cât și gura.
 • Dezinfectarea măinilor la dozatoarele alimentate în permanență cu substanțe dezinfectante conforme, aflate în interiorul mijloacelor de transport la îmbarcare / debarcare.
 • La îmbarcare / debarcare, cât și pe timpul deplasării, pasagerii vor respecta o distanță de minim 1 metru unul de celălalt.
 • Accesul în mijlocul de transport se va face numai pe ușa din față.
 • S-a limitat numărului de pasageri la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului.
 • S-au afișat în interiorul mijloacelor de transport, măsurile de prevenire și control aplicabile pe durata stării de alertă, respectiv obligativitatea purtării măștii (medicală/non-medicală) pe timpul curselor de transport atât a șoferilor cât și a pasagerilor, a păstrării distanței de minim 1 metru între pasageri și limitarea numărului de pasageri la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului.
 • Se realizează curățenia și dezinfecția mijloacelor de transport înainte de fiecare intrare pe traseu/tură.
 • Separarea compartimentului dedicat conducătorului auto de restul spațiului destinat transportului pasagerilor în vederea prevenirii și protejării acestuia.
 • S-au marcat în interiorul mijloacelor de transport cu un semn vizibil de culoare roșie, locurile interzise ocupării de către pasageri pe timpul curselor astfel încât să se păstreze distanța de minim un metru între pasageri;
 • Angajații societății sunt instruiți să rămână acasă dacă au fost expuși direct la virus și / sau prezintă simptome (febră, dificultăți de respirație, tuse uscată), să ia legătura cu medicul de familie pentru a solicita recomandări. În cazul confirmării sau carantinării sub suspiciunea de COVID-19 aceștia au obligația să anunțe de urgență conducerea unității.
 • În cadrul societății se efectuează triajul observațional al angajaților la începerea programului de lucru. Nu se permite prezența la locul de muncă al angajaților care nu poartă mască (medicală/non-medicală) și care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, stănut, rinoree, febră, stare generală alterată) precum și termometrizarea zilnică ( cu termometru digital fără contact), la intrarea în tura de serviciu, angajații cu temperatura peste 37,30C vor fi trimiși acasă cu indicaţie de consultare a medicului de familie.

STP Tulcea își cere scuze față de cei care vor avea poate de suferit ca urmare a limitării la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului și cu respectarea distanței de minim 1 metru între călători, dar trebuie să înțelegem cu toții faptul că, pentru a proteja viața și sănătatea oamenilor nicio măsură nu este prea dură.

Astfel, rugăm călătorii să respecte măsurile de organizare și desfășurare în mijloacele de transport în comun pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Lucian Daniel Balan – Director General al STP Tulcea