Transport persoane peste Bratul Tulcea al Dunarii

Transport Public SA , este singura societate sau regie de transport public din Romania, care desfasoara si o activitate de transport public naval, pentru asigurarea transportului de persoane intre Municipiul Tulcea si suburbia Tudor Vladimirescu, situata peste Bratul Tulcea al Dunarii maritime.

Aceasta activitate se desfasoara in baza autorizatiei eliberata de Autoritatea Navala Romana iar efectuarea transportului naval de catre societatea Transport Public S.A. a fost aprobata prin Hotararea Consiliului Local nr. 55/28.03.2002 .

Datorita faptului ca la aprobarea desfasurarii acestei activitati nu detineam mijloace proprii de transport naval, activitatea de transport persoane a fost efectuata de armatorul SC MANCIUC NAVOTRANS S.R.L.Tulcea, care asigura 2 salupe si personalul navigant necesar. Instalatiile fixe de acostare sunt proprietatea TRANSPORT PUBLIC SA Tulcea.In cadrul acestui contract au fost folosite navele armatorului ( 2 salupe remorcher de 65 CP ) , pentru efectuarea unui serviciu de traversare continuu lunar, cu o medie de 100 curse/zi, acoperind minim 14 ore zilnic. Ocazional se efectueau si curse de noapte. In sezonul estival, pentru asigurarea optima a serviciului, a fost utilizata si a 2-a salupa.

In luna Iulie 2010, societatea noastra a procedat la punerea in functiune a unei nave noi, moderne, operata cu personal navigant propriu. In acest scop, s-a organizat o licitatie de achizitionare a unui bac de trecere persoane, si prin punerea in functiune a acestuia se vor obtine reducerea costurilor ( de reparatii , intretinere,consum combustibil ) , eficientizarea si modernizarea transportului naval de persoane. Aceasta nava are o capacitate de 30 de locuri pe scaune si conditii de confort si siguranta a navigatiei dintre cele mai moderne.